Ihminen Krissen Hamsulan takana

Ihminen Krissen Hamsulan takaa on 30- vuotias hamsteriharrastaja Mäntsälässä. En ole virallinen SHY:n hyväksymä kasvattaja, mutta epävirallista tavoitteellista kasvatusta, ehkä joku päivä sitten nimenkin alla.

Hamsteriharrastukseni alkoi vuonna 2020 ensimmäisen kääpiöhamsterini Pällin kanssa. Aikaa kului ja  tuli toinen kääpiöhamsteri ja siitä sitten tuli syrkkejä hiljakselleen ja siitä se ajatus sitten lähti.

Pitkän matkan olen tässä parin vuoden aikana ja paljon uutta opetellut syyrialaisista hamstereista ja paljon on vielä opettelematta. Mielipuuhaani hamstereiden kanssa on niiden kanssa juttelu, käsittelyt, näyttelyttäminen ja eritoten kasvun seuraaminen miten poikueet kehittyvät ja millaisia hamstereita kasvateista tulee. Suosikkijuttujani ovat myös hamsterin ruokintaan perehtyminen ja miten ruokavalio vaikuttaa hamsterin kasvuun ja millaisesta ruokinnasta hamsteri hyötyy.  Tästä syystä myös ylläpidän Suomen Hamster Masterchef kilpailua joka on leikkimielinen kilpailu hamsteriharrastajille ja muille ruuan kanssa hifistelystä kiinnostuneille.

Jos joku olisi minulle vaikka 5 vuotta sitten kertonut. että missä merkeissä vuosi 2021 tulee loppumaan, olisi saattanut olla nauru aika herkässä. Tämä harrastus kuitenkin on  vienyt mennessään ja muuttunut pikemminkin elämäntavaksi joka kyllä pysyy mukana toivottavasti loppuelämän.

Kasvatan päävärinäni normaalia,ruostetta,cinnamonia, soopelia ja cremeä.

Tavoitteenani kasvatuksessa  on kaunis, punertava ja tasaisen, tumman tikkauksen omaava normaali hyvällä hilkalla, leveällä päällä ja standardipainoluokan koon mukainen hamsteri. Soopeli linjassa haen samoja asioita, kuten värin syvyyttä ja hienoja rillejä, jotka hyvin kehittyneellä soopelilla ovat kauniit. Tavoitteena löytää myös näissä väreissä tasapaino, jotta kokonaisuus säilyy linjassa eteenpäin.

Luonteessa hamsterilla haen käsiteltävissä olevaa, rauhallista luonnetta omaavaa yksilöä, joka on käsiteltävissä tilanteessa kuin tilanteessa. Sekä täällä kasvattajakodissa että myös uudessa kodissa.

 

Tervetuloa siis minunkin puolestani tutustumaan sivuille ja hamsterielämää voi seurata myös Somessa. ”Yhteys Hamsulaan” osion alta löydät sometilini Instagramissa sekä Nakertamossa voit käydä seuraamassa myytävien poikueiden tilannetta.

 

Terkuin:Kristiina Saikkonen/Krissen Hamsula